Danas o izboru selektora: Barbarez, Petev ili Osim?

0
378

Posebna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, posvećena izboru selektora A reprezentacije, bit će održana danas (14 sati).

Međutim, sve su prilike da će se agonija nastaviti, odnosno da članovi IO NSBiH neće donijeti odluku o novom šefu stručnog štaba našeg nacionalnog tima.

Bit će dostavljen famozni izvještaj Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića s imenima predloženih kandidata, koji će biti predmet rasprave. Međutim, nezvanične informacije sugerišu da već sad unutar Izvršnog odbora vlada raskol po pitanju nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

Dogovoriti se o samo jednom imenu ne mogu ni dva čovjeka (Misimović i Spahić), a kamoli njih 15, koji čine IO NSBiH. Dio članstva naklonjen budućem predsjedniku Saveza Vici Zeljkoviću zagovarat će opciju sa Ivaylom Petevom kao novim selektorom, ali – ostali će biti protiv.

Sergej Barbarez? Teško da će dobiti podršku većine, pogotovo predstavnika Fudbalskog saveza RS (potreban barem jedan glas iz tog “korpusa”).

Stoga je najrealniji scenario u ovom trenutku još jedna rasprava bez konačnog rješenja i zakazivanje nove sjednice. Ukoliko bismo danas ipak dobili selektora, bila bi to, da se poslužimo floskulom, prvorazredna senzacija. (sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here