Danas nova sjednica Skupštine Slobode, uskoro press sa svim podacima!

FK Sloboda već u nedjelju otvara sezonu utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva (13 sati) i svakako je nužno da u punoj mjeri, osim igračkog pogona, profunkcionišu i upravljačke strukture Kluba
FK Sloboda, fudbal, pripreme, tusanjslobode u decembru odradili 24 treninga u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva
Nakon Željezničara u Slobodi se nadaju i eliminaciji Sarajeva iz Kupa BiH (Foto: Arhiva/D. Zabuš)

Članovi Skupštine FK Sloboda na sjednici održanoj u ponedjeljak navečer promijenili su Statut kluba, ali o tome ni riječi u medijima.

Prema riječima predsjednika Skupštine, Aleksandra Jovića, dogovoreno je da se u javnost ne izlazi dok se ne upriliči konferencija za novinare, krajem sedmice, kada bi trebalo biti govora o novoj organizaciji, viziji, urađenom za posljednja dva mjeseca otkako klub vodi Skupština, u stvari, tim od sedam članova tog najvišeg klupskog tijela.

Novom odredbom Statuta, u situaciji kada je klub bez Upravnog odbora, FK Slobodu vodit će tzv. Odbor za upravljanje, a na narednoj sjednici Skupštine odlučit će o tome da li će u Odboru biti 5, 7 ili 9 ljudi.

U ponedjeljak je Skupština imala kvorum, jer je prisustvovalo 26 od 31. člana Skupštine.

U ekipi koja sada vodi Slobodu, informacija je iz anonimnog izvora, nema nikoga iz starog klupskog rukovodstva, a neće ni biti. Također u Skupštini neće biti ni Senada Mujkanovića koji je krajem prošle godine podnio ostavku, a špekuliralo se da bi se mogao vratiti u Klub.

Javnost svakako očekuje i informacije o tome da li će se obistiniti najave iz informacija o razgovorima sa bivšim hrvatskim reprezentativcem Eduardom Da Silvom u vezi sa preuzimanjem dijela upravljačkih prava u FK Slobodi.

Na današnjoj sjednici Skupštine (17 sati, zgrada Kantonalne privredne komore) trebalo bi biti poznato koje će osobe činiti Odbor za upravljanje.

FK Sloboda već u nedjelju otvara sezonu utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva (13 sati) i svakako je nužno da u punoj mjeri, osim igračkog pogona, profunkcionišu i upravljačke strukture Kluba. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *