Danas je Svjetski dan bicikla: Za samo 30 minuta možete potrošiti i 300 kalorija

0
549

Koronavirus mnoge je “natjerao” da umjesto javni prijevoz sve češće koriste bicikl. Danas je Svjetski dan bicikla, prijevoznog sredstva za kojim posljednjih mjeseci posežu kako mlađe, tako i starije generacije.

Dolaskom proljeća mnogi biraju druga prijevozna sredstva poput bicikla što savjetuju i stručnjaci širom svijeta kako biste smanjili rizik od zaraze koliko god je to moguće, piše Metro.

Osim toga, vožnja biciklom do posla zdravija je i bolja opcija. Kada se vozite javnim prijevozom put do posla uvijek je isti i nemate priliku vidjeti toliko prirode kao ni udahnuti svjež zrak rano ujutro.

S biciklom je druga priča, svaki dan možete otići drugom rutom, kroz parkove, šume, kraj livada… Za koji god se put odlučili, već ujutro ćete se napuniti pozitivnom energijom. Također, biciklom možete puno lakše izbjeći gužvu i stići prije do posla te uštediti novac.

Svako jutro dok se vozite do posla biciklom vrijeme provodite na zraku i punite baterije, morate držati balans i razmišljati gdje idete, a na taj način trenirate mozak. Razbudit ćete se i motivirati za uspješan dan, ali i riješiti stresa koji se nakupio tokom radnog dana na povratku kući.

Vožnja biciklom je odličan kardio, a za samo 30 minuta možete potrošiti i 300 kalorija, tvrde stručnjaci s Harvarda. Mnogi nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, pa je ova rutina biciklom do posla odličan izbor. Osim što dobro utječe na mentalno zdravlje jer se osjećate sretnije, vožnja bicikla jača vaš imunitet. (Klix, foto: TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here