Danas je prvi dan zime, ali snijega nema ni na vidiku: Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Od subote izgledno je stabilno vrijeme s puno oblaka. Jedino je u Hercegovini moguće da padne malo kiše u prijepodnevnim satima

prvi dan zime snijega za sad anema ni na vidiku ovih dana vrijeme stabilno i suncano
Za vikend se očekuje sunčano i stabilno vrijeme (Foto: Ilustracija/TL)

Prvog dana astronomske zime u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme sa slabom kišom u nižim i snijegom i susnježicom u planinskim područjima.

Od subote izgledno je stabilno vrijeme s puno oblaka. Jedino je u Hercegovini moguće da padne malo kiše u prijepodnevnim satima. U nedjelju pretežno oblačno s jutarnjom maglom u Bosni.

Minimalne temperature zraka varirat će od 2°C do 8°C u Bosni, na području Hercegovine od 6°C do 10°C. Najviše dnevne temperature između 9°C i 14°C u Bosni, do 17°C na jugu zemlje.

Početkom naredne sedmice (25.12.) prognozira se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U kotlinama je izgledna magla, a u urbanim područjima smog. Stabilno i suho prema raspoloživim sinoptičkim materijalima zadržaće se tokom čitave sedmice. Od srijede (27.12.) se očekuje više oblaka, koji će u većoj mjeri ili potpuno prekrivati nebo. U noći sa nedjelje na ponedjeljak (31.12 – 01.01.) prognozira se kiša.

Temperature zraka iznad uobičajnih za ovo doba godine. Mraz je moguć samo u višim područjima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *