Danas je najsretniji dan u godini, maksimalno ga iskoristite

0
116
osmi august nasretniji dan u godini tvrdnje astrolozi
Ovo je jedan od najboljih perioda za one koji traže ljubav (Foto: Ilustracija)

Ako ste se jutros probudili u uvjerenju da će dan biti dobar, vjerovatno ste na tragu nečega, jer se današnji dan smatra najsretnijim u godini.

Osmi august se smatra jednim od najsretnijih dana u godini, a njegova tajna se krije u dvije osmice, što prema tvrdnjama astrologa simbolizuje dvostruku sreću.

U kineskoj kulturi se veliki značaj pridaje broju osam koji se smatra posebno sretnim, “odražava moć, obilje i uspjeh, a budući da njegov oblik formira znak beskonačnosti, također ima i ezoterično značenje”.

Drugi razlog zbog kojeg se broj osam smatra sretnim jeste njegov savršeno simetrični oblik. Može se prerezati napola na bilo koji način, a obje polovine će biti identične jedna drugoj.

“Savršena simetrija omogućava savršenu ravnotežu. Današnja vibracija brojeva 8-8 šalje poruku obnove i traži od vas da napravite hrabar korak naprije na svom životnom putu. Ako zadržite ispravan stav u ovom trenutku, postoji potencijal za veliki uspjeh u svemu što radite. Gurnuti ste ka svojoj sudbini, ali je na vama da je ostvarite”, rekla je astrologinja Amy Zerner.

“Imamo neke apsolutno veličanstvene zrake koje blistaju na nebu ovog mjeseca. Sedmog augusta Sunce koje vlada našom energijom i fokusom ‘pleše’ s Jupiteom, planetom čuda i sreće. Ovo je jedno od najboljih doba godine, a važi i za 8. august. Trebali biste se osjećati kao da ste na vrhu svijeta i uživati u toplim i prijateljskim odnosima sa svima. Trebate iskoristiti svoje dobro raspoloženje, entuzijazam i samopouzdanje kako biste maksimalno iskoristili sreću povezanu s ovim danima. Uradite nešto važno u ovim danima jer vas trenutno prati velika sreća”, kazao je astrolog Kyle Thomas.

Iz planetarne perspektive, 8. august je sretan dan jer Venera, planeta ljubavi i ljepote, “ljubi” Jupiter, planetu čuda.

“Ovo je jedan od najboljih perioda za one koji traže ljubav. Atraktivniji ste, opušteniji da izrazite svoju prijatniju stranu”, dodao je Thomas.

On ističe da je sada pravo vrijeme za upoznavanje novih ljudi, započinjanje novih veza, ali i druženje općenito.

“Bilo bi mudro da prihvatite sve ponude i pozive tokom ovog perioda. Tu je umiješana sreća”, zaključio je Thomas. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here