Danas ističu mjere izolacije za 465 osoba u Federaciji BiH

0
678

Federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su do danas 32.670 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana.

Samo tokom jučerašnjeg dana izdato je 611 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, i to 394 rješenja o izolaciji, te 183 rješenja za vozače, 12 rješenja za pogranične i 22 za prekogranične radnike.

“Danas ističu mjere iz 465 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 26.576 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana”, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Također, apeluju na sve subjekte kojima je omogućen rad da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Zato će federalne i kantonalne inspekcije u zajedničkim aktivnostima biti uključene u pojačanu kontrolu poštivanja datih preporuka, a sve u cilju suzbijanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja stanovništva. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here