Danas i ovdje: M. Čaušević, pravednik po potrebi i željama

0
360

“Ova (nezakonita) odluka (amandmanska izmjena Zakona o osnovim i srednjim školama TK) će dovesti do velikih promjena u nastavnom procesu, a posljedice će osjetiti učenici i njihovi roditelji i to u periodu pred kraj školske godine.”…(M.Čaušević, SDA)

Najuzoritijim vitezom principijelnosti i javnim poklisarom zaštite zakonitosti i Ustava FBiH glede prošlogodišnje masivne smjene školskih rukovodstava u TK, izkazao se vehementni taze docent izvjesni M. Čaušević (SDA), ujedno i predsjednik skupštinske komisije za obrazovanje.

M. Čaušević, poslanik u Skupšini TK, SDA (Foto: Arhiva)

Dotični uzoriti, izvorno kladanjski, Genius Patriae je svojedobno i sa skupštinske govornice upozoravao na šlamperajski tanjušno-većinski avanturizam Kadrije & “La Campanela” ekipe SDP-PDA-SBB-NS and “nezavisnog” Smaje M.

Da stvar u konačnici, najnovije, sada Čauševićeve skupštinske većine, bude potpuno tragikomična, ispada da je famozno svemoćni pretrčko Smajo u međuvremenu došao SDA-tobe, te docent Mido Č. ovih hefti krajnje cinično i rezolutno “pravednički” sada napada upravo Inicijativu svog istostranačkog ahbaba Smaje, kojom su nezakonito sasječeni školski direktori uzduž i poprijeko najmnogoljudnijeg kantona.

Haman, kada se čovjek prosvijetli na pravilan partijski način, onda se sve baca pod noge i ostavlja pihtijastoj čauševićevskoj blagoglagoljivosti, a na slavu i čast provincijaliziranih i ostrašćenih minhauzena iz naših sokaka. (Piše: Derviš Čičko, preneseno sa Facebooka)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here