Danas brojanje glasova za predsjednika RS

0
198
cik bih politicke stranke potrosile dosta novca na izbornu kampanju
Političke partije imaju značajan dio dugovanja i to više od osam miliona maraka (Foto: Ilustracija/TL)

Kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike RS počinje danas 15:30 sati, prenose Vijesti.ba.

Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u 15:30 sati će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Akreditirani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i nezavisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu UŽIVO u cjelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Isto će biti omogućeno i drugim zainteresiranim medijima u BiH, prenose Vijesti.ba.

Na ovaj način je Centralna izborna komisija BiH blagovremeno obavijestila javnost, izborne posmatrače i medije o početku otvaranja vreća i kontrolnog ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik najavio je da će doći u Glavni centar CIK-a BiH za brojanje.

“Prvo ću prije podneva podnijeti krivičnu prijavu protiv svih članova CIK-a, k’o što sam i rek’o, jer se tu nešto petlja mimo zakona, a onda popodne odo’ pravo kod njih”, rekao je prije par dana Dodik. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here