Danas biciklijada u Tuzli

Biciklistički klub Tuzla u saradnji sa partnerima i ove godine organizuje već tradicionalnu devetu Biciklijadu, koja će okupiti zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu. Ovaj najmasovniji događaj ovog tipa u Bosne i Hercegovine pa i šire, održat će se danas, u nedjelju 05. septembra 2021. godine na parkingu Robne kuće Tuzlanka.

Biciklijada kreće od RK TUZLANKA, a dalje odredišne tačke su Miladije, Siporex, Solana, Irac, Skver, Panonska jezera, Brčanska malta, Ši selo, Dom penzionera, SKPC Mejdan

Tuzlanska Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta. Cjelodnevno druženje uz promociju zdravog načina života glavni je cilj organizatora.

Svi učestvuju na vlastitu odgovornost te preporučujemo da svi učesnici nose kacige,rukavice te da imaju ispravna bicikla a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

Mole se svi učesnici da se pridržavaju aktuelnih smjernica i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK donešenih u cilju sprječavanju širenja zarazne bolesti COVID-9.

Zbog održavanja 9. tuzlanske biciklijade, danas će u periodu od 11:00 do 13:00 sati bit će povremena obustava saobraćaja na dionici kretanja kolone učesnika na biciklima, potvrđeno je iz MUP TK-a.

Dužina koju će biciklisti preći je 14,4 km.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *