Dan otvorenih vraza Azila za pse “Nirina” (Foto)

Pozivaju sve da uveličaju događaj koji je najavljen za 31. oktobar 2021. godine u periodu od 11 do 14 sati.

0
288

Dan otvorenih vrata je postao tradicionalni godišnji događaj koji Udruženje Nirina krajem svake godine organizuje za sve ljubitelje životinja, posebno pasa.

“Ovo je dan kada zaboravljamo na obaveze i ubrzan tempo života te se prepustimo momentu i uživanju u druženju i maženju sa čovjekovim najboljim prijateljem- psom. To je dan koji nam služi da se napunimo s mnogo pozitivne energije, vidimo se sa sa starim prijateljima Azila te upoznamo nove osobe velikog i otvorenog srca, navode iz Udruženja “Nirina”..

Naravno, psi su ti koji najveću korist imaju od ovog dana jer dobiju pregršt poslastica, dodira i pažnje. Nakon svake posjete naši psi budu neuobičajeno mirni i to je, vjerujemo, zbog toga što taj dan osjete ogromnu ljubav koju im posjetitelji prenesu.

Napominju da su donacije u hrani uvijek dobro došle, rado prihvataju krekere, konzerve, rižu, makarone, a ne odbijaju ni ručak od jučer.

“Ukoliko vam je lakše izvršiti donaciju u novcu, naša kasica će vas čekati na ulazu u azil. Ovaj put ćemo imati i mali bazar sa stvarčicama za pse. Također, dekice, zdjelice, sredstva za čišćenje, rukavice i alat su nam uvijek potrebni. Ono najvažnije što trebate ponijeti sa sobom je otvoreno srce puno ljubavi i osmijeh na licu, a mi vam garantujemo da ćete kući otići još sretniji i ispunjeniji jer ste svima nama uljepšali dan”, navode iz UG “Nirina”.

Pozivaju sve da uveličaju događaj koji je najavljen za 31. oktobar 2021. godine u periodu od 11 do 14 sati.

Preporučuju da se za dolazak do Azila koristi isključio put koji Grad Tuzla uredno održava, a koji ide od Medrese preko bazena Moluhe do Azila, saopćeno je iz Udruženja “Nirina”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here