Trg slobode: Danas prezentacija italijanske kuhinje

Posjetite Trg slobode oko 19 sati. Odžava se Dan italijanske kuhinje. Poslužite se i uvećajte događaj svojim prisustvom

0
160
Danas u Tuzli Dan italijanske kuhinje

Danas se od 19 sati na Trgu slobode u Tuzli održava „Dan italijanske kuhinje 2021“. Učestvovat će članice udruženja koje će pripremiti svoju gastro ponudu.

Za sve građane Tuzle, pored različite gastro ponude, biće obezbijeđeno vino i osvježenje. Manifestaciju su finansijski podržali Grad Tuzla – u okviru Ljeta u Tuzli i Trentini nel mondo.

Posjetu manifestaciji potvrdili su iz uprave udruženja Trentini nel Mondo Armando Maistri predsjednik, Francesco Bocchetti direktor i Paolo Rossi savjetnik. Uime Vlade provincije Trentino dolaze Alex Marini i Denis Paoli.

Dolazak je potvrdio i ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza i poduzetnik Paolo Parmesan. Manifestaciju će uveličati dva profesionalna kuhara Franco Calliari i Rinaldo Dalsasso koji će „uživo“ pripremati tradicionalno jelo Trentinske knedle sa ribom i nezaobilaznu palentu po izvornom receptu.

Dolazak su potvrdili i italijanski kolumnista – novinar Edvard Cucek i profesor Frédéric Spagnoli sa francuskog univerziteta Franche-Comté. Dolazak na manifestaciju su potvrdili i članovi udruženja Italijana iz Banje Luke.

Delegaciju iz Trenta će primiti premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić sa saradnicima.

Svako je dobro došao da se pridruži manifestacije i da isproba pripremljenu gastro ponudu, poručili su organizatori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here