Damir Doborac i Senjamin Burić nakon uzvratnog susreta s Portugalom (Video-Foto)

Igrali smo protiv ekipe koja je bila na sedmom mjestu na Evropskom prvenstvu, sveli smo ih na 26 golova i to sve govori", rekao je Burić

(Benjamin Burić, golman reprezentacije BiH – Foto: Darko Zabuš)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa Portugalom u Tuzli rezultatom 26:26 u revanš utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U konačnici Portugal ide na Svjetsko prvenstvo jer su slavili u prvom meču rezultatom 29:19.

Malo je nedostajalo da pobijedimo Portugalce u Mejdanu, ali na kraju sigurno možemo biti zadovoljni jer smo vratili samopouzdanje i vjeru u reprezentaciju i pokazali da u budućnosti možemo očekivati povoljne rezultate.

Po završetku utakmice u Tuzli, održana je press konferencija, a medijima su se obratili selektor Damir Doborac i kapiten Senjamin Burić.


(Damir Doborac i njegov saradnik Damir Cipurković – Foto: D. Zabuš)

Zahvaljujem se divnim navijačima i pokazali su da su navijači države, a ne navijači rezultata i sve smo dali zbog njih i uvijek ćemo ih cijeniti“, rekao je Doborac na početku i nastavio:

“Rekao sam da je favorit Portugal, ali i da se nećemo lagano predati. Portugalu čestitam, a mi idemo dalje, vjerujem u ove momke. Ova saradnja s momcima je čisto uživanje, to su sjajni momci i sjajni igrači.”

O selektiranju i mladim igračima?

Ja sam selektor i dajem sve od sebe da selektiram najbolje igrače, druge stvari su i druga pitanja za ljude u Savezu. Ja vjerujem u igrače koje biram. Zadovoljan sam ovim što smo pokazali danas i vidjeli smo šta će nas krasiti u budućnosti. Na svaku loptu se bacamo na glavu i to je za mene pokazatelj da smo na pravom pitanju“, istakao je Doborac i dodao:

Mladi igrači ne bi bili tu da nisu vizija ove reprezentacije. Približili smo se jedni drugim, vidjeli neke smjernice za budućnost. Što se tiče Bekira Čordalije on je već pokazao da je budućnost naše reprezentacije.”


(Senjamin Burić je postigao tri gola protiv Portugala – Foto: D. Zabuš, TL)

Zatim je riječ imao i novi kapiten našeg nacionalnog tima, Senjamin Burić.

(S. Burić na presici)

Od sveg srca se zahvaljujem navijačima i nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazati ovakvu borbenost. Igrali smo protiv ekipe koja je bila na sedmom mjestu na Evropskom prvenstvu, sveli smo ih na 26 golova i to sve govori“, rekao je Burić i dodao:

Na početku smo nekog ciklusa i nadam se da ćemo ostati što duže zajedno i da nećemo više propustiti velika takmičenja. Mi ginemo za ovu državu za ovaj grb i tako ćemo nastaviti.” (tl, ED)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *