Dajana Čolić nakon potvrđenih 26 slučajeva u TK: Situacija postaje veoma ozbiljna

Nakon posljednjih testiranja uzoraka u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla, Krizni štab Ministarstva zdravstva TK je saopćio kako je potvrđeno novih 26 slučajeva zaraze.

Na području Tuzle potvrđeno je osam slučajeva zaraze dva se slučaja vežu za vtrić na Ircu, jedan slučaj za vrtić na Stupinama dok su preostalih pet osoba novi slučajevi.

Među njima, dva slučaja se vežu za osobe koje su došle iz Švedske odnosno Njemačke dok su tri nepovezana slučaja.

U Živinicama je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom (klaster Suha i klaster u kojem je nulti pacijent doputovao iz Njemačke), Banovići 2 (nepovezani novi slučajevi), Lukavac 4 (klaster Suha – Živinice) i Gračanica jedan slučaj (osoba doputovala iz Švedske).

Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona naglasila je danas kako se situacija u Tuzlanskom kantonu usložnjava i da postaje mnogo ozbiljna.

– Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite koje su na snazi. Situacija postaje veoma ozbiljna – poručila je Čolić.

Podsjetimo, Krizni štab Ministarstva zdravstva TK sinoć je usvojio nove mjere gdje se između ostaloga navodi da će u slučaju daljeg pogoršanja epidemiološke situacije, biti prinuđeni da ponovno uvedu restriktivne mjere.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *