Crveni polumjesec Turske donirao 100 tona uglja Emmausu za Prihvatni centar “Duje”

0
100

Prva isporuka uglja od ukupno 100 tona koliko je donirao Crveni polumjesec Turske u Bosni i Hercegovini, stigla je danas u Prihvatni centar “Duje”, saopćeno je iz Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prihvatni centar “Duje” već 17 godina predstavlja siguran dom za najugroženije kategorije našeg društva i jedan je od najvećih projekata MFS-EMMAUS-a.

To je mjesto u kojem je cjelodnevna briga upućena za više od 440 korisnika različitih socio – zdravstvenih potreba kojima je osim primarne medicinske usluge, potrebno razumijevanje i osjećajan pristup na nivou prihvatljivih ljudskih očekivanja.

Rad Centra je usmjeren na rehabilitaciju i resocijalizaciju sa krajnjim ciljem reintegracije korisnika usluga, a pružanje usluga realizuje se kroz tri organizacione jedinice: Centar za stara i nemoćna lica, Centar za lica sa duševnim smetnjama i Centar za lica sa invaliditetom.

Danas je naše Udruženje posjetio i Suat Sokullu, šef delegacije Crvenog polumjeseca Turske u BiH i tom prilikom direktoru MFS-EMMAUS-a Hamzaliji Okanoviću uručio priznanje za svu dosadašnju saradnju ove dvije organizacije kao i fer i korektan odnos u svim zajedničkim humanitarnim aktivnostima.

Suat Sokullu, šef delegacije Crvenog polumjeseca Turske u BiH, kazao je kako vjeruje da će ova pomoć biti od velikog značaja za normalno funkcionisanje Centra, a kako nastupaju sve hladniji dani najbitnije je da korisnicima bude toplo u ambijentu u kojem svakodnevno borave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here