Crveni križ Federacije BiH uputio pomoć Crvenom križu Općine Kladanj

0
426

Zbog obimnih padavina te proglašenja stanja nesreće u Tuzlanskom kantonu Crveni križ Federacije BiH je Crvenom križu Općine Kladanj donirao 200 deka, 50 čizama, 25 lopata, pet kolica te 10 kilograma hlora.

Dostavljeno je i 30 paketa hrane i 30 paketa higijene koji su već donirana ugroženom stanovništvu u Kladnju i okolnim mjestima, a na terenu su raspoređena i tehnička sredstva.

Sva raspoloživa sredstva na raspolaganje je stavio i Crveni križ Tuzlanskog Kantona koji je isporučio sedam isušivača Crvenom križu Kalesije, a kontaktirane su i sve općinske organizacije na području TK.

Crveni križ Grada Živinice formirao je operativni centar putem kojeg volonteri prate stanje na terenu, a formirana su i dva mobilna tima, koji su na raspolaganju stanovništvu i rade na sanaciji štete.

Prenstveno pomažu starijim osobama koje žive same i osobama koje su najviše pogođene ovom prirodnom nesrećom, saopćeno je iz CKTK.

Crveni križ Federacije BiH također je izdao upute stanovništvu područja zahvaćenih poplavama koje se mogu pročitati na web stranici (www.ckfbih.ba).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here