Crnogorac: Zrinjski je favorit, ali nismo na put krenuli s bijelom zastavom!

0
163

Nogometaši tuzlanske Slobode otputovali su u Mostar, gdje se sutra u okiru 21. kola Premijer lige BiH sastaju sa Zrinjskim, ekipom s kojom imaju izuzetno negativan međusobni skor.

(Foto: Tuzla LIVE arhiva)

Naime, posljednjih 13 susreta ova dva tima pod Bijelim brijegom pripala su „plemićima“, a u zadnjih 18 međusobnih utakmica Sloboda je ostvarila samo jedan remi na Tušnju (0:0, 22. aprila 2017. godine).

Posljednji put „crveno-crni“ su pobijedili Zrinjskog 8. novembra 2015. godine na Tušnju (2:1), tako da sve prognoze ukazuju da se Tuzlacima ni sutra ne piše dobro, tim više što su u ovogodišnjem prvenstvu već 12 kola bez pobjede, a za to vrijeme ostvarili su samo šest remija.

– Dugi niz godina protiv Zrinjskog u Mostaru gubimo, favoriti su i sutra, ali svako ima pravo na nadu, tako da nismo krenuli na put s bijelom zastavom – u razgovoru za Fenu kaže šef stručnog štaba Slobode, Gradimir Crnogorac.

Malo optimizma ulijeva povratak braniča Amara Beganovića, koji je „odradio“ kaznu zbog crvenog kartona, ali ni ovoga puta u ekipi neće biti Almira Bekića, koji nije sanirao povredu.

– Imamo i nekoliko „gripoznih“ igrača, ali vjerujem da će svi biti na raspolaganju za utakmicu. Idemo igrati, pokušat ćemo iznenaditi domaćina, a svaki osvojeni bod bi nam bio kao kuća, s obzirom na to da smo na tabeli u veoma nezavidno situaciji. Negdje se i nama mora sreća nasmiješiti – zaključio je šef Slobodine struke.

Zanimljivo je da je Sloboda jedine tri pobjede u dosadašnjem toku šampionata ostvarila u prvih 12 kola, u vrijeme kada je ekipu vodio Milan Lazarević. Poslije su se izmijenila još tri trenera, od kojih jedan (Bloudek) nije vodio nijednu utakmicu, a bilans od promjene Uprave, u rezultatskom smislu, s dva trenera, je samo pet remija iz osam utakmica, te tri poraza.

Zanimljivo je i to da je na kladionicama od svih utakmica PL BiH najveća kvota na pobjedu Slobode u Mostaru, skoro 8!

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom od 17.30 sati. (mp, F)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here