Crnogorac: Svi jedva čekaju da izađu na teren!

0
86

Sutra počinje nova nogometna sezona u Premijer ligi BiH. Sloboda na stadionu Tušanj, bez gledatelja, dočekuje neugodnu ekipu bijeljinskog Radnika, tima koji vodi bivši trener Slobode, Slavko Petrović.

Raspoloženje u taboru Tuzlaka je na zavidnom nivou. Startuju s mladom ekipom kojoj treba podrška i vrijeme za sazrijevanje. O ambicijama je tesko govoriti, ali stručnjaci “crveno-crne” stavljaju u red ekipa koje će se boriti za opstanak.

Hoće li biti tako, pitamo šefa stručnog štaba Gradimira Crnogorca, u njegovoj prvoj, pravoj, sezoni, u ulozi šefa struke?

– Pa svi su spremni, a a igrači jedva čekaju ds sutra izađu na teren. Pet mjeseci nije bilo  takmičarske utakmice, samo pripreme i prijateljski susreti. Sutra prava stvar. Kao što svi znate, imamo jednu novu, mlađu Slobodu, kojoj je cilj da ostane u društvu najboljih i tražimo podršku i strpljenje naših navijača – kaže Crnogorac za TuzlaLIVE.ba.

S Radnikom Sloboda nikada nije lako izlazila na kraj. Tako ćem vjerovatno, biti i sutra. Činjenica da ih vodi trener Petrović, dovoljno govori o tome da je riječ o ekipi na kojoj se mogu slomiti zubi.

– Žao mi.je što neće biti gledalaca, ali šta je, tu je. Moramo postovati odluke NS BiH. Nadam se da ćemo startovati pobjedom protiv neugodnog Radnika – zaključio je Crnogorac.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se sutra na Tušnju od 17.30 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here