Crnogorac: Napast ćemo od prve minute i očekujem pobjedu protiv Mladosti

0
250

Nogometaši tuzlanske Slobode u drugi dio sezone ulaze s osjetno podmlađenim i promijenjenim timom. Tuzlacima predstoji borba za opstanak, a duel s ekipom Mladosti mogao bi im u mnogo čemu biti prekretnica.

Crnogorac: Protiv svakog ćemo igrati za gol više (Foto: Miro Petrović)

Debitantski nastup u službenim susretima imat će i novi šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac, koji kaže da je veoma zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda.

– Nije fraza ako kažem da će biti veoma teška i zahtjevna utakmica protiv Mladosti. Imamo skoro u potpunosti novu, a usto i vrlo mladu ekipu. Dobro smo radili, kako mladi, tako i oni stariji igrači. Atmosfera je veoma pozitivna i nadam se najboljem – kaže Crnogorac u razgovoru za naš portal.

Sloboda i Mladost susjedi su na prvenstvenoj tablici, imaju po 17 bodova i traže bodove spasa.

– Pokušat ćemo gajiti novi stil igre, a to je da ćemo napasti od prve minute svaku ekipu. Igrat ćemo za gol više i u nedjelju bi trebali pobijediti – dodahe novi „coach“ tima s Tušnja.

Poredeći ekipu koja je završila prvi dio prvenstva, kada je bio pomoćnik Milenku Bošnjakoviću, i sadašnju, koju je u dobroj mjeri sam formirao i uigravao, Crnogorac kaže da je sadašnja ekipa ispred prethodne.

– Ova je puno mlađa i poletnija, dosta je novih igrača koji su se uklopili u dobru cjelinu. Sada imamo sastav pun elana i želje za nadigravanjem i pobjeđivanjem. Logično je da dajem prednost ovoj ekipi, jer s njom radim, a ona će u budućnosti pokazati drukčije, ljepše lice Slobode. Naravno, treba s njima još dosta rada, ali i strpljenja – smatra Crnogorac.

Za nedjeljni duel stručni štab ne može računati na kapitena Amara Beganovića, koji „odrađuje“ posljednju utakmicu kazne zbog crvenog kartona, dok su Almir Bekić i Armin Hodžić povrijeđeni.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se na Tušnju u nedjelju od 14.30 sati. (M. Petrović, F)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here