Crnogorac: Nadam se da neće ponovo proći četiri godine da pobijedimo Široki Brijeg!

0
516

Sloboda je u šest kola doživjela tri poraza, ostvarila jedan remi i dvije pobjede, obje rezultatom 3:0. Nakon Mladosti, na Tušnju je oružje položila ekipa Širokog Brijega, za koju stručnjaci tvrde da igra najljepši nogomet u Premijer ligi BiH.

Nevjerovatna pobjeda – Gradimir Crnogorac, šef stručnog štaba Slobode (Foto: Miro Petrović)

Međutim, večeras je trener gostiju, Toni Karačić, morao priznati da je domaćin bio bolji.

– Nije u igri moje ekipe bilo dovoljno energije i odlučnosti, a Sloboda je zasluženo pobijedila – kazao je Karačić.

Njegov kolega s protivničke klupe, Gradimir Crnogorac, bio je veoma sretan i raspoložen. Kako i ne bi, kada je strahovao od “crnog niza” poraza protiv večerašnjeg protivnika, a na kraju je razbio “prokletstvo” i nanio Širokobriježanima jedan od najtežih poraza u međusobnim susretima.

Teži poraz doživjeli su jedino 2011. godine, kada je Sloboda predvođena trenerom Sakibom Malkočevićem na Tušnju pobijedila 4:0.

– Danas smo konačno naplatili sav svoj trud i rad, tokom priprema i poslije, a znate da smo imali turblentnu situaciju i još uvijek smo u stabilizaciji, kako kao klub tako i kao ekipa. Čestitam svojim momcima koji su večeras pokazali karakter, želju i volju. Pa i da se malo našalim: nadam se da neće ponovo proći četiri godine da pobijedimo Široki Brijeg – izjavio je Crnogorac.

Apostrofirao je činjenicu da “ekipa ima smisla, želje i volje, da je u njoj pet igrača mlađih od 21 godine, a isto toliko i na klupi”.

_ Pred ovom ekipom je lijepa budućnost – zaključio je “coach” tuzlanskog tima, Gradimir Crnogorac. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here