Čović u Beogradu, Dodik u Zagrebu

Teme razgovora biti izmjene Izbornog zakona BiH, deblokada državnih institucija te prevazilaženje političke krize u našoj zemlji

0
99
Covic i Dodik: Prvi u Beogradu, drugi u Zagrebu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastat će se večeras u Zagrebu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

U Kabinetu predsjednika Hrvatske Srni je rečeno da će o njihovom razgovoru i sastanku javnost biti obaviještena saopćenjem.

Pretpostavlja se da će glavne teme razgovora biti izmjene Izbornog zakona BiH, deblokada državnih institucija te prevazilaženje političke krize u našoj zemlji.

S druge strane, Dragan Čović sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a vijest o tome je podijelio na svome Twitter profilu.

“Sa Vučićem o dijalogu i napretku Zapadnog Balkana. Govoreći o BiH, naglasio sam da izmjene Izbornog zakona /ograničene ustavne promjene, ne mogu ugroziti temelje BiH“.

“Konstitutivni narodi i njihova prava moraju se u potpunosti poštovati, a diskriminacija mora biti eliminirana“, istakao je Čović.

Vučić je putem Instagrama poručio da je sretan što je ugostio Dragana Čovića.

“Srećan što mogu da ugostim Dragana Čovića, predstavnika hrvatskog naroda u BiH, sa kojim razgovaram o svim važnim regionalnim pitanjima, razume se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode. Zajednički smo konstatovali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu da donesu odluke o svojoj budućnosti. Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan – dogovor tri naroda”!, naveo je Vučić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here