Coca Cola u BiH nema proizvod koji je sporan u Hrvatskoj

Nije utvrženo da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj dostupni na našem tržištu

inspekcija nema sprnog proizvoda coca cole u bih
Inspekcij za sada nije pronašla sporni proizvod Boca Cole u BiH (Foto: Ilustracija)

U sklopu mjera predostrožnosti koje se provode u Bosni i Hercegovini, nakon saznanja da se s tržišta Republike Hrvatske, zbog potencijalnog rizika po zdravlje potrošača, povlači proizvod „Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml” , Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest „Coca Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo“ u kojoj se navodi da ova kompanija u svom portfoliju nema proizvod navedene robne marke, te da isti ne uvozi niti stavlja na tržište Bosne i Hercegovine.

S ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača, Agencija je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju s hranom te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim organima koji su nadležni za službene kontrole hrane na tržištu Bosne i Hercegovine.

Do ovog trenutka, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od strane nadležnih inspekcijskih organa, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), nije zaprimila obavijest da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj dostupni na našem tržištu.

O svim novim informacijama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni posredstvom službene web stranice Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u saradnji s nadležnim inspekcijskim organima, kontinuirano prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, te preduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *