Članovi Predsjedništva BiH, Izetbegović i Dodik će sutra biti na Erdoganovoj inauguraciji u Turskoj

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine će prisustvovati sutrašnjoj inauguraciji turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Ankari. Na ceremoniji će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i dva člana Denis Bećirović i Željko Komšić će prisustvovati sutra na inauguraciji turskog predsjednika Erdogana, prenosi Klix.ba.

Kako saznajemo u Ankaru se još danas uputio Denis Bećirović dok bi ostali trebali stići sutra.

Osim njih, u Ankaru ide i predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, javili su to turski mediji, a kako saznajemo, na ceremoniji će biti i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je dobio individualni poziv.

Erdogan je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj koji su održani u nedjelju 28. maja kada je osvojio više glasova od suparnika Kemala Kilicdaroglua. Inauguracija je zakazana za 3. jun.

Očekuje se da će na svečanosti sutra biti predsjednici zemalja sa Balkana i još nekoliko zemalja, a da će iz većine država stići uglavnom premijeri i šefovi diplomatija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *