Civilna zaštita TK obezbijedila maske za škole i fakultete

0
645

U saradnji sa Vladom TK i pripremajući se na tzv. drugi val epidemije, Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla sačuvala je dio zaštitne opreme i sredstava za septembar, kada se po najavama Svjetske zdravstvene ogranizacije može očekivati povećan broj zaraženih korona virusom. Obzirom da nova školska godina u Tuzlanskom kantonu počinje 7. sepembra Vlada i Civilna zaštita odlučili su dio sredstava donirati upravo osnovnim i srednjim školama, ali i fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Vlada TK još ranije je odobrila sredstva za nabavku 5000 litara dezinfekcijskih sredstava i 2300 litara tečnog sapuna za potrebe škola u našem kantonu, a današnjom donacijom zaštitnih maski škole su obezbijedile i taj vid zaštite za svako dijete i uposlenog. No, kako tvrde iz Kantonalne vlade ovo je tek prvi krug pomoći.

U susret novoj akadameskoj godini koja počinje 12. oktobra, zaštitne maske obezbijeđene su i za studente i uposlenike Univerziteta u Tuzli, a njihovo nošenje obavezno je na svim fakultetima.

Osim za učenike i studente, Kantonalna uprava civilne zaštite donirala je zaštitne maske i odijela UKC – u Tuzla, te maske udruženjima građana roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju, organima uprave i inspekcijama. Ukupna vrijednost današnje donacije iznosi preko 100 000 KM.(tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here