Čitaoci pišu: Policija toleriše nepropisno parkirana vozila u vrijeme džume (Foto/Video)

Najčešći su prigovori upravo na prostor oko džamije Kralja Abdulaha, jer ne postoji dovoljno veliki parking, pa se vozila parkiraju na Južnu saobraćajnicu

Stari problem, novo pismo čitatelja. Ovoga puta čitateljka je napisala:

Zašto ljudi, da bi otišli na džumu, blokiraju saobraćaj, pa čak zauzimaju javne površine namijenjene drugim vozilima, ali i trudnicama, majkama s djecom, staricama, i ostralim građanima?

Nas nekoliko zvali smo policiju i tražili da nepropisno parkiranim automobilima nalijepe kazne, kao što to rade na drugim mjestima u gradu, oko kafića, trgovačkih centara i drugdje. Rekli su nam da je to dozvoljeno!? Konkretno, radi se o prostoru oko džamije Kralja Abdulaha uz istočnom dijelu grada. Pojedina vozila su zauzela prostore i oko susjednih zgrada, čak i na mjestima gdje je postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja. Kako je moguće da je dozvoljeno kršenje saobraćajnih propisa? Valjda bi zakon trebao biti jednak za sve. Pravi vjernik će poštovati zakon, pa će automobil parkirati na zato predviđeno mjesto. A policija to mora sankcionisati, jer im je dužnost da primjenjuju zakonske propise i na to obavezuju sve građane, posebno vozače – napisala je čitateljka.

Nije ovo prvo, a vjerovatno ni posljednje pismo čitalaca na temu parkiranja automobila u vrijeme vjerskih obreda, na nedopuštenim mjestima. Najčešći su prigovori upravo na prostor oko džamije Kralja Abdulaha, jer ne postoji dovoljno veliki parking, pa se vozila parkiraju na Južnu saobraćajnicu.

Zar je moguće da svi na molitvu moraju dolaziti automobilima? Pa ako već dolaze, zar nije red da vozila ostavljaju na parkinzima, makar malo i prošetali do ‘Božje kuće’?

A policija? Pa ne mogu imati dva aršina kada su parkiranja u pitanju, odnosno, kada je riječ o primjeni Zakona o saobraćaju. (tl – Foto i video: Čitateljka)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *