Čitajte “veliki” Bošnjaci, Srbi i Hrvati, čitajte Bakire, Dodik i Čoviću: Merkel je sve što vi niste!

Društvenim mrežama kruži tekst švicarskog intelektualca Alexandera Zinsera, koji je na sjajan način opisao Angelu Merkel i način kako bi trebali djelovati od naroda izabrani dužnosnici.

Njegov tekst u našem slučaju naslovljen je kao “Čitajte “veliki” Bošnjaci, Srbi i Hrvati, čitajte Bakire, Dodik i Čoviću“, uz poruku: Čitajte i stidite se ako znate šta je stid i čast!?

Evo kako je Zinser opisao njemačku kancelarku Angelu Merkel:

“Prva je njemačka kancelarka i različito je opisivana kao “de facto” vođa Europske unije i najmoćnija žena na svijetu. Angelu Merkel Nijemci su izabrali za svoju kancelarku 2005.

Više od 16 godina pokazivala je izvrstan primjer vodstva s vještinom, predanošću i iskrenošću. U tih šesnaest godina vlasti u njenoj zemlji nije bilo pobuna.

Nikoga od rodbine nije imenovala na državnu funkciju. Nije tvrdila da je kreator slave.

Narod sve siromašniji, “hairlije” sve bogatiji – Dodik, Čović, Izetbegović (Foto: Internet)

Njemačka će se oprostiti od svoje liderke, fizičarke i kvantne hemičarke, koja nije bila u iskušenju mode ili blještavila luksuza, nije kupovala nekretnine, automobile, jahte i privatne avione.

Napustit će svoju funkciju, a ona i njezini najmiliji ne traže nikakve beneficije.

Šesnaest godina nikada nije promijenila stil svoje garderobe. Na konferenciji za novinare novinar je upitao Merkel: “Shvaćamo da nosite isto odijelo, zar nemate drugo?” Ona je odgovorila: “Ja sam državni službenik, a ne model.”

Na drugoj konferenciji za novinare pitali su je: “Imate li domaćicu koja vam čisti kuću, priprema hranu itd.” Njezin je odgovor bio: “Ne, nemam slugu niti mi trebaju. Moj suprug i ja radimo ovaj posao svaki dan kod kuće.”

Zatim je drugi novinar upitao: “Tko pere rublje, vi ili vaš suprug?” Njezin je odgovor bio: “Popravljam odjeću, a moj je muž taj koji upravlja perilicom rublja.”

Gospođa Merkel živi u normalnom stanu kao i svaki drugi građanin. Živjela je u ovom stanu prije nego što je izabrana za njemačkog kancelara. Nije ga napustila i ne posjeduje nijednu vilu, kuće, bazene, vrtove.

Angela Merkel, kancelarka najveće europske ekonomije i jedne od najjačih ekonomskih sila svijeta ostat će izvrstan primjer vodstva, vođena vrijednostima, nesebičnim načelima, činjenicama i empatijom”. (Alexander Zinser, WIsekey SA Zurich Switzerland)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *