CIK-u podnesena nova prijava protiv SNSD-a: Propisane kazne do 10.000 KM

0
250
dodik uvreda romi
Dodik (Foto: Arhiva)

Zbog direktno iskazane tendencije prema rušenju Ustavnog poretka Bosne i Hercegovine te organizirane plaćenje medijske kampanje na društvenoj mreži You Tube, Vead Gačanović, generalni sekretar Nezavisnog bloka je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine prijavio je Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Nedopustivo je ignorisati i stalno omalovažavati zvanične insitucije i zakone Bosne i Hercegovine, a još više je pogubno ne reagirati i to na konkretan i moguć način.

Osuđujem podizanje bilo kakve kampanje o mirnom razlazu Bosne i Hercegovine a pored osude neophodna je hitna i konkretna akcija institucija ove zemlje.

U ovom slučaju su očigledne i povrede Zakona o finansiranju političkih stranaka koje su jasne i u direktnoj su vezi sa osnivačkim aktima političkih stranaka koje se finansiraju sredstvima iz budžeta ove zemlje na različitim nivoima.

Zbog nezakonitog korištenja tih sredstava propisane su jasne kazne do 10.000 KM.

Također, Savez nezavisnih socijaldemokrata je povrijedio i primjene Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini jer otvoreno i sponzorirajući poziva na ocjepljenje i razilaženje, što je čak i u surotnosti sa odrednicama njihovog Programa i Statuta dostupnog na njihovoj oficijelnoj web stranici.

Očekujem pozitivan ishod od strane Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, sankciju za Savez nezavisnih socijaldemokrata i nadam se da će u budućnosti organi ove zemlje reagirati hitro i učinkovito, pogotovo po službenoj dužnosti neovisno o bilo čijoj prijavi”, navodi se u saopćenju.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here