Cijela BiH je narandžasta, Sladić upozorio: Pazite se dobro… Čuvajte se!

Očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima, između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2"

Za cijelu BiH na snazi narandžasto upozorenje zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih udara vjetra

Za cijelu BiH na snazi je narandžasto upozorenje i to zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih udara vjetra. Također, upozorenje je izdato i zbog intenzivnijih pljuskova, praćenih grmljavinom uz napomenu da se padavine očekuju uglavnom u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne.

Ovaj meteoalarm je na snazi danas do 15 h.

“Očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima, između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2”, navodi se u upozorenju. 

– Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i BUDITE SPREMNI na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi, ističe se.

Prestanak padavina najavio je i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.

– Obratite pažnju kako će se brzo razvedriti poslijepodne po odmicanju fronte (doslovno u sat vremena) s kojom ćete najprije prvo pomisliti da neće nikad stati, ni padavine niti vjetar, napisao je Sladić na na svom Facebook profilu kasno sinoć.

Nešto ranije je za petak prije podne najavio udare vjetra i preko 100 kilometara na sat, do poslijepodneva, nakon čega, kako je naveo slijedi slabljenje juga.

– Pazite se dobro ujutro i prijepodne. Čuvajte se!, poručio je Sladić. 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *