Čičko: Zgrada “Partizan” u Kreki je tuzlanski presedan (Video)

5
635

Uspjeli smo poslije puno godina da DTV “Partizan” u Kreki vratimo društvenoj zajednici i nadam se da će za deset dana biti zvanično otvoren, kazao je Derviš Čičko, predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana “Kreka”,u razgovoru za TuzlaLIVE.

Dodao je da je je način kako je UG “Kreka” upornim aktivnostima gotovo “prisililo” Gradsko vijeće Tuzle da izglasa odluku o rekonstrukciji “Partizana”, recept kako se treba manifestovati građanski aktivizam u rješavanju nekih gorućih problema mjesnih zajednica u Gradu.

– Ovo je potpuni presedan da je poslije rata jedan objekat obnovljen u gradu u kojem se uglavnom ruši, a ne obnavlja se gotovo ništa…Poslije ovoga, bilo bi dobro da Gradska uprava malo bolje razumije interese lokalne zajednice – kazao je Čičko.

Pogledajte kompletan intervju s predsjednikom UO UG “Kreka”. Razgovarao Miro Petrović.

(mp, tl – Foto: mpt)

5 Komentari

  1. Na žalost, nije obnovljeno, nego nanovo izgrađeno. Opet, svaka čast na uloženom naporu i trudu, jer je ovo pobjeda Krečana nad tromom i otupjelom administracijom pisca u pokušaju, podrumaša i ratnog referenta za čitanje posmrtnih slova, J. Imamovića.

  2. E moj dervise ti znas koliko vam je trebalo da ovo dovedete do kraja.samo se nadam da budaletina nece doci na otvaranje

  3. Cicko, tebi i tvojim/ nasim Krecanima cestitam na uspjesnom povratku Doma “Partizan” Kreka…samo mi nesto puno zamuckujes? Puno si mi bolji kao pisac nego kao orator.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here