Čičko u emisiji RTV Slon razgolitio Gradsku upravu i vijećnike: Ponašaju se kao da su vlasnici grada! (Video)

Tuzlanski intelektualac i u slobodno vrijeme kolumnista portala Tuzla LIVE, Derviš Čičko, gostovao je večeras u emisiji “Sredinom srijede” RTV Slon i tom prilikom razgolitio je gradsku vlast, odnosno, Gradsku upravu i Gradsko vijeće.

Čičko je naglasio da govori isključivo u svoje ime, kao jedan obični građanin, i kao takav je  izrekao niz kritika na račun gradonačelnika Tuzle, njegovih saradnika i Gradskog vijeća.

Između ostalog je rekao da je Gradsko vijeće nadreženo gradskoj upravi, ali da su se stvari okrenule naopako, pa se na sjednicama GV može lako zaključiti da se vijećnici ponašaju kao da im je Gradska uprava nadređena, a da oni ništa ne pšitaju i samo aminuju prijedloge koje im serviraju gradonačelnik i drugi iz Gradske uprave.

– Ljudi iz Gradske uprave i Gradskog vijeća su u najmu kod građana, mi smo ih postavili tamo da u naše ime rade, ali se tako ne ponašaju – rekao je, između ostalog, Čičko naglasivši da građane niko ništa ne pita, čak i kada je riječ o njihovim kapitalnim i egzistencijalnim problemima.

Pogledajte cijelu emisiju “Sredinom sedmice” koja je na RTV Slon emitovana večeras u 21.10 sati.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *