Čičko u emisiji ‘Intervju plus’ RTV Slon: Tuzla je ekonomski patuljak u odnosu na mnoge manje sredine!

Tuzla je izgubila dosta vremena u smislu osmišljavanja i realizacije srednjoročnih planova kvalitetnog razvoja i za to nema opravdanja. Ekonomski razvoj Grada je potpuna katastofa...
(Čičko: Tuzla je ekonomski patuljak u odnosu na Lukavac, Živinice, Kalesiju i mnoge druge manje sredine – Screenshot)

Poznati tuzlanski intelektualac i društvenopolitički analitičar portala TuzlaL!VE.ba, inženjer Derviš Čičko, bio je sinoć gost Radio-televizije Slon, gdje je govorio o raznim aktuelnim društvenim i političkim dešavanjima.

U emisiji ‘Intervju plus’, koju vodi urednica Albina Vicković, Čičko je govorio o Rezolucija o Srebrenici, izboru sudija u Ustavni sud BiH, evropskom putu BiH, lokalnim izborima po izmijenjenom Izbornom zakonu i drugim temama.

Između ostalog, Čičko je u emisiji govorimo o stanju komunalne infrastrukture u Tuzli, odnosima u Gradskom vijeću Tuzla, izborima u mjesnim zajednicama, saobraćajnoj blokadi i ekonomskom razvoju.

Njegova česta kritika gradskim vlastima odnosi se na nerazvijenu industrijsku zonu.

Tuzla je izgubila dosta vremena u smislu osmišljavanja i realizacije srednjoročnih planova kvalitetnog razvoja i za to nema opravdanja. Ekonomski razvoj Grada je potpuna katastofa…Tuzla je ekonomski patuljak u odnosu na druge mnogo manje sredine poput Lukavca, Kalesije i drugih, a da ne govorimo u odnosu na Sarajevo – kazao je Čičko u intervjuu koji prenosimo u cjelosti.

(RTV Slon – TuzlaLIVE.ba)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Volim kad neko ima srca da prića a nezna. Sarajevski i Tuzlanski kanton ubace u buđet više nego svih 8 zajedno.

  2. Ademe, nisi dobro procitao. Cicki prica o gradu Tuzla, a ne, o Tuzlanskom ili Sarajevskom kantonu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *