Christiane Amanpour podvrgnuta operaciji tumora

Postala poznata međunarodnoj publici CNN-a zbog izvještavanja iz Zalivskog rata u 1991. nakon iračke invazije na Kuvajt 1990. godine

0
342
Christiane Amanpour: Izvještavala je i s ratišta u Bosni i Hercegovini (Foto: Twitter)

Veteranska ratna dopisnica Christiane Amanpour objavila je da je nedavno podvrgnuta „velikoj operaciji“ raka jajnika, i da je bila suočena s višemjesečnom kemoterapijom.

– Poput miliona žena širom svijeta, dijagnosticiran mi je rak jajnika – objavila je novinarska doajenka i urednica CNN International na Twitteru.

– Podvrgnuta sam uspješnoj velikoj operaciji uklanjanja tumora i sada sam na višemjesečnom tretmanu kemoterapijom s veoma dobrom dugoročnom prognozom – dodaje 63-godišnja novinarka.

Amanpour, rodom iz Britanije, prethodno je bila voditeljica programa „This Week“ TV mreže ABC.

Ona je prvo postala poznata međunarodnoj publici CNN-a zbog izvještavanja iz Zalivskog rata u 1991. koji je uslijedio nakon iračke invazije na Kuvajt 1990. godine.

Intervjuirala je brojne svjetske čelnike i slavne osobe, kreatore vijesti, tokom protekle dvije decenije i izvještavala je iz ratnih žarišta poput Iraka, Afganistana, Pakistana, Somalije, Ruande i Bosne i Hercegovine, prenosi AFP.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here