Četnički vojvoda izabran na čelo Skupštine Crne Gore

On ima državljanstvo druge države i protiv njega vodi postupak za pokušaj državnog udara u noći parlamentarnih izbora oktobra 2016. godine

andrija mandic cetnicki vojvoda izabran predsjednik skupstibe crne gore
Andrija Mandić (Foto: Vijesti.ba)

Andrija Mandić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Predsjedavajući Milan Lekić je saopštio da je uručeno 49 glasačkih listića i isto toliko glasova za prijedlog da Andrija Mandić bude predsjednik crnogorskog parlamenta.

Glasova protiv, kaže, nije bilo.

– Konstatujem da je prijedlog usvojen i za predsjednika SKupštine izabran Andrija Mandić – saopštio je presjedavajući Milan Lekić.

Mandić je inače predsjednik Nove srpske demokratije i četnički vojvoda.

Crnogorska Pobjeda piše da se radi o čovjeku koji je u svom dugogodišnjem političkom djelovanju činio sve da ona ne postoji kao nezavisna država, već da bude samo „28. izborna jedinica države Srbije“. On ima državljanstvo druge države i protiv njega vodi postupak za pokušaj državnog udara u noći parlamentarnih izbora oktobra 2016. sa pripadnicima ruske vojne obavještajne službe GRU.

Biće zanimljivo da li će ispuniti obećanja koja je, na primjer, 8. juna 2017. u intervjuu za ruski list „Известия“, dao da će ako dođe na vlast Crna Gora biti prva zemlja koja će napustiti NATO.

Od 2007. ima titulu četničkog vojvode, koja mu je navodno dodijeljena po oporuci navodnog četničkog vojvode Mila Rakočevića. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *