Četiri kandidata za selektora rukometne reprezentacije BiH: Čolina ili Doborac?

Novog selektora i bh. rukometaše u maju čeka dvomeč s Portugalom u sklopu baraža za Svjetsko prvenstvo
rukomet, selektor_izbor
(Dva kandidata za selektora iz domaćeg prvenstva i dva “stranca” – Foto: Ilustracija)

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u narednih desetak dana trebao bi donijeti odluku o tome ko će sjesti u upražnjenu selektorsku stolicu seniorske reprezentacije BiH.

Nakon završenog Evropskog prvenstva i tri poraza sa pozicije glavnog trenera odstupio je Irfan Smajlagić. Prema informacijama u igri za poziciju selektora bh. rukometaša su četiri imena. Radi se o Damiru Doborcu koji je asistirao Smajlagiću, Toniju Čolini, stručnjaku koji je kratko obnašao selektorsku dužnost, te Žarku Pejoviću i Ljubomiru Obradoviću.

Doborac je trenutno trener Gračanice, Čolina radi u Izviđaču, Pejović je selektor U21 selekcije Norveške, a Obradović je nekadašnji selektor muške i ženske reprezentacije Srbije. U međuvreemenu se od rukometnih Zmajeva oprostio dugogodišnji kapiten Mirsad Terzić.

Novog selektora i bh. rukometaše u maju čeka dvomeč s Portugalom u sklopu baraža za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi će 8. maja gostovati u Portugalu, a četiri dana kasnije dočekati Portugalce na domaćem parketu. Portugal je svoje kvalitete pokazao na Evropskom prvenstvu osvojivši sedmo mjesto.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *