Čelik i Sloboda ponovo tuženi od bivših igrača

0
305

NK Čelik i FK Sloboda našli su se u novim problemima uoči nastavka sezone, jer su po dva bivša fudbalera zeničkog i tuzlanskog kluba podnijela zahtjev za isplatu dugovanja.

Kako se navodi u Službenom biltenu NSBiH, Haris Dilaver od Čelika potražuje 78.131 KM, dok dug prema Slavku Brekalu iznosi 53.667 KM.

Zanimljivo, rok za očitovanje bio je do 5. oktobra u 12 sati, ali za sada nije poznato više detalja, kao ni šza su klubovi odgovorili u vezi s ovim potraživanjima.

Istovremeno, Sloboda se suočava sa dugovanjima dvojici bivših igrača, ali na odnosu Čelika ona su minorna. Adnan Osmanović traži naplatu finansijskih dugovanja od 2.000 KM, a Adnan Buljić također 2.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, Slobodu je tužio i trener u Omladinskom pogonu, Gordan Džafić, ali nije poznato koliko su “teška” njegova finansijska potraživanja.

Sloboda ima i stanovita dugovanja prema Sakibu Malkočeviću koji je teško bolestan i bori se za život, posebno u vezi sa povezivanjem radnog staža. Ali, koliko je poznato, jedan od najuspješnijih trenera u istoriji kluba nije podnio tužbu protiv kluba u kojem je ponikao i stekao veliku igračku i trenersku reputaciju. (sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here