Izetbegović o smjeni doktora slavljenika: Čekala sam jutro da sve završim

0
849

Direktorica kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, profesorica Sebija Izetbegović, komentirala je za N1 televiziju aktualnosti u vezi sa stanjem na Kliničkom centru, osobito nakon vijesti da je suspendiran šef Klinike za abdominalnu i opću kirurgiju Jusuf Šabanović, nakon što se našao u središtu skandala zbog proslave rođendana u društvu niza javnih osoba, koje su skupa s njim prekršile epidemiološke mjere.

Tužiteljstvo KS-a će se uključiti u slučaj.

“Kolega Šabanović, istina, imao je proslavu. Napravljena je nepotrebna glupost. Bio je šef Odjela za opću i abdominalnu kirurgiju. Više to nije. Nakon što je prekršio pravila koja su propisana za sve, bez obzira na titulu i status, obavješten je da ne dolazi na posao da ne bi ugrozio bolesnike i uposlenike. To je klasična procedura. Nisu imali nikakvu zaštitu, nisu poštovali fizičku udaljenost”, kazala je za N1 dr. Sebija Izetbegović te je dodala kako je Šabanović dobio uputu da se javi epidemiologu.

“Morala sam ga suspendirati jer je njegova odgovornost ogromna. Šefovi nose odgovornost i moraju se u skladu s pozicijom ponašati. Nije to nikakav spektakl, nema potrebe da se pravi drama”, zaključila je direktorica najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini u razgovoru za N1 televiziju, te je podsjetila kako je reagirala odmah ujutro nakon što je u javnost, te do nje dospjela vijest o spornom događaju.

“Reagirala bih iste noći da sam mogla, ali nisam mogla, tako da sam jedva dočekala da ujutru ustanem i da to završim, da se kolega obavijesti da ne dolazi na posao jer bi mogao ugroziti zdravlje drugih. A on je naprosto morao biti suspendiran, kažem, jer prekršio je pravila. Nadam se da će biti negativan na korona virus. A služba mora funkcionirati – na njegovo će mjesto kao šef Klinike doći specijalista opće kirurgije mr. sc. Sadat Pušina”, istaknula je dr. sc. Izetbegović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here