Čeferin: Ne razmišljajmo o crnim scenarijima

0
1269

Na kongresu Evropske nogometne federacije UEFA u Amsterdamu mnogo se govorilo o nastanku novog koronavirusa i njegovom utjecaju na Evropsko prvenstvo, koje će se ovog ljeta održati u 12 evropskih zemalja.O tome je u ponedjeljak u Amsterdamu razgovarao i Izvršni odbor UEFA. Od većine predstavnika UEFA-e čuli su se umirujući tonovi.

– Ne želimo burno reagirati – rekao je generalni sekretar UEFA-e Teodor Teodoridis na pitanje o UEFA-inoj mogućoj akciji na prvenstvu.

– U stalnom smo u kontaktu s predstavnicima vlade i predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije. Poštovat ćemo njihove odluke i u pravo vrijeme – ponovio je Teodoridis stav UEFA-e o mjerama Euro 2020.

Naglasio je i da je još rano govoriti o mogućim mjerama.

Predsjednik UEFA-e Alaksander Čeferin kazao je da imaju mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i da je koronavirus samo jedan od njih.

– Mi odgovaramo za razvoj događaja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima – ohrabrio je Čeferin organizatore i širu javnost.

Nakon Kongresa u najvećem gradu u Nizozemske uslijedit će izvlačenje parova drugog takmičenja u Uefa Ligi nacija. Žrijebanje će početi u 18 sati, a Bosna i Hercegovina očekuje protivnike u A-ligi. (F)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here