Čeferin još četiri godine na čelu UEFA-e, kritikovao Superligu

Aktuelni predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin dobio je na današnjem Kongresu podršku delegata, te će i u naredne četiri godine biti na čelu evropske krovne kuće fudbala.

Čeferin je bio jedini kandidat za predsjednika UEFA-e, čestitku mu je uputio Predsjednik NS BiH Vico Zeljković:

„Dosadašnji predsjednik UEFA Aleksander Čeferin dobio je novi četverogodišnji mandat na čelu evropske fudbalske federacije. Sa gospodinom Čeferinom već godinama imam odličnu saradnju i njegov ostanak na čelu UEFA je od velikog značaja za naš savez i budući razvoj fudbala, te mu ovom prilikom čestitam na izboru.“

Čeferin se u prigodnom govoru posebno dotakao klubova koji žele kreirati Super ligu koja bi okupila najbolje klubove Starog kontinenta bez ikakvog utjecaja od strane UEFA.

“U posljednjih nekoliko godina izgled evropskog fudbala se promijenio do neprepoznatljivosti. Klubove su kupili investicioni fondovi i zbog toga su izgubljeni identiteti klubova”.Određeni klubovi su vođeni na visokorizičan, bezobrazan način, koji prkosi logici i svim načelima. Moramo razbiti mit da je privatizacija fudbala nezaustavljiva. To je sadašnja opasnost, ali zajedno ćemo preokrenuti historiju. Fudbal je oduvijek bio i uvijek će ostati narodni sport”, poručio je Čeferin.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *