CEE: Besplatna obuka odraslih o instaliranju fotonaponskih sistema

Obuka je besplatna, jer se organizira u okviru projekta, a nakon pilot faze obuku će provoditi Građevinsko-geodetska škola iz Tuzle i bit će uz nadoknadu
Solarni sistemi, obuka, CEE, Tuzla
(Besplatna edukacija za sve traženije poslove – Foto: Ilustracija, Internet)

Caritas Švicarske u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju i u saradnji sa Građevinsko    geodetskom školom iz Tuzle organizira šestodnevni trening za zainteresirane osobe koje koje imaju završenu srednju školu III ili IV stepena složenosti.

Trening će obuhvatiti teoretsku i praktičnu obuku na teme planiranje, instaliranje i održavanje fotonaponskih sistema. Sastojat će se od 40 časova i realiziraće se 19-21.4.2024. (prvi dio treninga) i 26-28.4.2024. (drugi dio treninga).

Mjesto: JUMS Građevinsko – geodetska škola Tuzla (kabinet 10, prvi sprat)

Datum i vrijeme početka treninga: 14.00 sati, 19.4.2024.

Zbog nedostatka obučenih osoba za instaliranje fotonaponskih sistema i velikih potreba na tržištu rada za kvalificiranom radnom snagom odlučili smo se na organizaciju brze obuke čiji fokus će biti praktičan rad na instaliranju fotonaponskih sistema.

Cilj treninga je da se odraslim osobama ponude inovativna i praktična znanja i vještine o fotonaponskim sistemima i da se podstaknu na dalje učenje i bavljenje ovom djelatnošću.

Pored profesora i eksperata elektro i građevinske struke iz BiH, za specijalističku obuku polaznika će biti zadužen i profesor Ramon Kropf iz Polybau škole iz Švicarske.

Na kraju edukacije će biti organizirano polaganje ispita i oni koji polože će dobiti certifikat koji im može pomoći u dobijanju posla u ovoj oblasti.

Obuka je besplatna, jer se organizira u okviru projekta, a nakon pilot faze obuku će provoditi Građevinsko-geodetska škola iz Tuzle i bit će uz nadoknadu.

Edukacija je dio projekta: “Inovacije u energetskoj efikasnosti i obnovljivoj energiji za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva“ i “Solarna energija za Tuzlu“ koji se realiziraju Švicarski Caritas u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju, Ministarstvom za obrazovanje i nauku TK, Elektrotehničkom i Građevinsko-geodetskom školom u Tuzli.

Kontakt osoba: Džemila Agić, 061724 033, dzemila.agic@bih.net.ba, saopćeno je iz Centra za ekologiju i energiju u Tuzli.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *