Ćatić večeras protiv Rosta, prva borba nakon skoro pet godina

Nakon gotovo pet godina pauze, bivši bokserski svjetski prvak Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, večeras će se se boriti, a rival je Timo Rost.

Ćatić i Rost večeras će se boriti u Kelnu, a dogovoreno je da se borba održi na 10 rundi. Za Ćatića bit će to prvi korak u povratku na sam vrh, gdje je bio prije velike pauze. I iz tabora boksera, koji se bori pod njemačkom zastavom, najavljuje se pobjeda večeras.

Za Ćatića bit će to borba nakon pauze od skoro pet godina zbog problema sa dopingom, ali i zakonom u privatnom životu. Ipak, to je sve sada iza ovog 41-godišnjeg boksera koji će večeras tražiti upravo 41. pobjedu u karijeri.

S druge strane, Rost je po BoxRecu 163. borac svijeta u super srednjoj kategoriji sa omjerom 10 pobjeda i dva neriješena meča. U pitanju je treća borba za Rosta ove godine, ali će mu Ćatić biti i najveća prepreka u dosadašnjoj karijeri.

Dvojica boksera jučer su održala službeno vaganje i prošla sve prepreke prije borbe, a zanimljivo je, Ćatić je na ceremoniju došao sa maskom na kojoj su ljiljani.

Za brojne fanove osiguran je i direktan prenos borbe u programu Face TV, uz komentar Marijana Mijajlovića. Kompletan program počinje večeras od 21:30. (Sc)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *