Čas odjeljenske zajednice od septembra ulazi u nastavnu normu

O pedagoškim standardima razgovarali su danas premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, ministar obrazovanja nauke Ahmed Omerović i ministar finansija Suad Mustajbašić sa predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Tuzla, Admirom Terzićem i predsjednikom Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK, Sumedinom Kulovićem.

Stav Premijera i resornih ministara jeste da će čas odjeljenjske zajednice (ČOZ) od septembra ući u nastavnu normu, rečeno je ovom prilikom.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da u novoj školskoj godini neće na snagu stupiti odredba po kojoj čas odjeljenjske zajednice ulazi u nastavnu normu, predstavnici sindikata imali su potrebu da o tome razgovaraju sa članovima Vlade TK.

Na sastanku je istaknuto da je Vlada TK upoznata sa činjenicom da razrednici rade značajan posao koji se često odnosi i na oblast socijalnog rada, te je krucijalna komponenta odgojnog djelovanja škole.

Pogotovo sada kada su u regionu u fokusu potresne priče o povećanom nasilju, rečeno je, jedan od načina prevencije jeste i rad razrednih starješina sa učenicima. Zajednički cilj i nastavnika i Vlade TK je bolji odgojni i obrazovni proces, rečeno je na današnjem radnom sastanku, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *