Čamparinim službenim vozilom ka vikendici u Neumu!

0
407

Službeno vozilo MUP-a FBiH, Volkswagen Passat, fotografisano je jutros ispred porodične kuće Čampara u Neumu. Ne bi bilo ništa neobično, s obzirom da ministar MUP-a FBiH često ljeti boravi u ovoj kući.

Međutim, automobil koji je fotografisan ispred njegove kuće jučer je snimljen kako “divlja” po cesti, što je zabilježio je jedan čitalac domaćih portala.

U samo nekoliko minuta vožnje magistralnim putem M-17, na dionici od Tarčina do Konjica ovo vozilo je preticalo kolonu ostalih automobila i to preko pune linije, vozio je više od dozvoljene brzine… Sve to je zabilježeno na video snimku. Očevici tvrde da je policija zaustavila ovaj Passat kod mjesta Bradina, nakon prijave drugih vozača, ali su ga nakon kratkog zadržava samo pustili da vozi dalje, bez ikakvih sankcija.

Ono što je ostalo nepoznanica je ko je bio za volanom, da li ministar Aljoša Čampara lično, ili je ipak koristio usluge službenog vozača MUP-a FBiH. U svakom slučaju nedopustivo je ovakvo ponašanje na cesti nekoga ko je na čelu onih koji bi trebalo da štite provođenje i poštivanje zakona i propisa, pa i iz oblasti sugirnosti saobraćaja.

Osim toga, čemu tolika žurba ako se ide ka porodičnoj kući na morskoj obali, bez ikakve vidljive potrebe da se stigne što prije. Jer, koliko je poznato, trenutno se u Neumu ne održava bilo kakav službeni sastanak koji bi zahtijevao neodložno Čamparino prisustvo.

Također, pitanje je i smatra li ministar Čampara da je iznad zakona i da je njegov put na vikend odmor u Neum bitniji od života drugih učesnika u saobraćaju.

Ova pitanja smo namjeravali postaviti i ministru Čampari, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke. Ipak, i dalje smo spremni, ukoliko nam se javi, da objavimo i njegovu reakciju.(oslobodjenje,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here