Čamdžić: Vlada FBiH Tuzlanski kanton ne smije prepustiti poplavama

0
273

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Mirsad Čamdžić uputio je inicijativu za usmjeravanje interventnih sredstava i ljudske snage za potrebe zaštite ljudi i imovine od poplava u Tuzlanskom kantonu i hitnu izradu plana sanacije devastirane javne i privatne imovine.

Obrazložio je da su velike količine padavina uzrokovale izlijevanje rijeka i pojavu klizišta širom Tuzlanskog kantona. Poplavljeno je stotinu domova i desetak mostova. Prekinuta je i saobraćajna veza između Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo, što, kako kaže, predstavlja veliki udarac ekonomiji Federacije.

– Pitanje je da li Federalna uprava civilne zaštite, nakon suspenzije direktora i opustošenog budžeta zbog nabavki koje su pod istragom SIPA-e, sposobna samostalno se nositi s poplavama. Građanima je jasno da zaštitu svojih života i imovine ne mogu povjeriti Federalnoj upravi civilne zaštite opterećenoj vlastitim aferama – naveo je Čamdžić.

Zbog svega navedenog, Čamdžić smatra da Vlada Federacije u ovoj situaciji mora reagovati brzo i odlučno te pružiti sigurnost ljudima i njihovoj imovini, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here