Bursać: Ovo su učinila nečija braća, nečija djeca, nečiji učenici

– Ustaško nedjelo na Partizanskom groblju u Mostaru. Na žalost, vidjeli smo ovo povampireno zlo nebrojeno mnogo puta, stoji u novoj objavi kolumniste i novinara Dragana Bursaća.

Bursać je komentirao jutrošnje skrnavljenje Partizanskog groblja, koje je bilo samo jedan u nizu napada na ovaj spomenik države Bosne i Hercegovine.

Ovo su učinila nečija braća, nečija djeca, nečiji učenici. I ovi neljudi žive među nama. Dobro im je. Komotno. Mogu šta hoće. Do novog farbanja. Ali, zamislite-evo pred vama stoji ideologija nekakvog Trećeg entiteta. Eto, ovako bi izgledao taj “treći entitet”. To bi mu bila mjera i slikovni opis! Ali upamtite ustaše i četnici, zajedno ste bježali ‘45. i opet ćete!, objavio je Bursać.

Na skrnavljenje Partizanskog groblja stigla je reakcija i iz UABNOR BiH okrivivši za sve politiku HDZ-a BiH i MUP HNK, s obzirom na to da vandali nikada dosad nisu procesuirani.

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zatražio hitno čišćenje zidova na Partizanskom spomen-groblju na kojem su jutros iscrtani fašistički simboli, gradske službe su brzo reagovale i ofarbale zidove Partizanskog groblja.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *