Bujice sa sobom donijele neeksplodirana ubojita sredstva

Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost

0
128

Poslije povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja. Jučer su timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenisali u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da će ih u narednim danima biti još.

Ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo, upozoravamo građane da ga ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefona broj 122.

Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjima mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here