Brzo, lako, ukusno: Špinat na mlijeku

Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje – postat ćete pravi ljubitelji špinata.

Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo. Naš prijedlog je da ga poslužite uz jaje na oko, pire krumpir i meso po izboru.

Sastojci

500 g svježeg špinata
40 g maslaca
1 žlica glatkog brašna
250 ml mlijeka
1 češanj češnjaka, protisnut ili sitno nasjeckan
¼ žličice muškatnog oraščića
50 ml slatkog vrhnja, po želji
Sol po ukusu
Bijeli papar po ukusu

Priprema

Špinat operite i očistite tako da mu uklonite peteljke, prokuhajte ga nekoliko minuta u kipućoj vodi, zatim ga ocijedite i zalijte hladnom vodom.

U blenderu (ili nožem) usitnite špinat. Zagrijte tavu i maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite, ali pazite da ne posmeđi. Dodajte hladno mlijeko, izmiješajte i ubacite češnjak. Ostavite da zakuha.

Nakon što je zakuhalo, dodajte i špinat. Posolite i popaprite, dodajte i muškatni oraščić. Ako želite, možete dodati i malo slatkog vrhnja ili još malo mlijeka kako bi vam umak bio kremastiji.

Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 15 min
Ukupno vrijeme: 25 min (R)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *