Brutalne scene: Sukob pred Skupštinom Srbije eskalirao, jedna osoba izbodena nožem (Video)

Sinoć su u Srbiji održani novi protesti protiv mjera uvedenih uslijed epidemije koronavirusa i protiv vlasti Aleksandra Vučića. Nakon dva dana nasilja treći je dan protesta protekao u najvećem dijelu mirno.

Srpska premijerka je danas kazala kako neće prezati ni od najstrožih mjera.

“Mi nećemo prezati od strogih mjera da zaštitimo zdravlje i živote ljudi. Moje mišljenje je da bi najefikasnije bilo izvanredno stanje i zabrana kretanja barem vikendima”, rekla je i dodala kako se u tome slaže s Vučićem.

Podsjetimo, prva dva dana prosvjeda obilježilo je brutalno nasilje. Danas se održava novi prosvjed.

Protestanti skandiraju “Skinite šljemove”, parole o Kosovu i uvredljive parole o Vučiću. Policija i dalje drži obrambenu formaciju i čuva ulaz Skupštine. Već nekoliko minuta neprestano ih zasipaju kamenjem i pirotehnikom.

Sa druge strane, policija je zauzela obrambenu formaciju, stali su ispred ulaza u Skupštinu. Čini se da ih nema dovoljno da se suprotstave protestantima koji ih zasipaju kamenjem, bocama, topovskim udarima i ostalim pirotehničkim sredstvima.

Protestanti, njih oko 200-tinjak, razbili su prozore i nadomak su ulaska u srpski parlament. Grupa protestanata potjerala je sve okupljene reportere i snimatelje koji su se nalazili blizu ulaza. Nastavljaju gađati prozore Skupštine Srbije. Uspjeli su srušiti i uništiti i jednu sigurnosnu kameru, prenosi Index.

Tokom prvog incidenta večeri zasad nepoznati muškarac potegao je nož i ubo drugog muškarca. Potom su ga protestanti prebacili preko ograde i skupilo ga je osiguranje koje čuva Skupštinu Srbije. Također, isti ljudi su primili i ozlijeđenog muškarca, odveli ga u Skupštinu i ukazali mu pomoć.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *