Bruka Parlamenta BiH: Baron Minhauzen DA, Samra Mujačić NE!

U državi gdje vlast čine Srbi, Hrvati, Bošnjaci i poneki Sejdić i Finci, a ne društveno odgovorni ljudi, imamo stanje kakvo jeste

0
1570

Misleći da se obraćam socijalno odgovornim ljudima, uputio sam kao podsjetnik da nije etički ispravno što su za člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta izabrali i lažnog akademika-magistra-doktora, barona Minhauzena – Nedjeljka Stankovića, rektora i dekana na pravnim fakultetima Evropskog univerziteta u Brčkom i Evropskog univerziteta Kalos u Tuzli.

Podsjetnik pod naslovom „Kriminal ovjeren državnim pečatom“ objavljen kao kolumna na ovom portalu i “The Bosnian Timesu”, upustio sam dilberima: Denisu Zvizdiću, Amiru Fazliću, Nenadu Stevandiću, Sredoju Noviću, Boriši Čolaku i Nikoli Lovrinoviću – članovima Privremene komisije za izbor rečenog Odbora. Imao sam plemenitu nadu da će kao plaćeni i preplaćeni zastupnici u Parlamentu BiH postupiti etički ispravno i revidirati svoje mišljenje o personalitetu Nedjeljka Stankovića i time ispraviti grešku koju su napravili prema visokom obrazovanju u našoj zemlji. Međutim, oni ni mukajet! Ni repom da mrdnu!

Kako se radi o vlastima kojima je osnovni kriterij za izbor i imenovanja nacionalni identitet ličnosti, a ne njen identitet koga određuju stručnost, etičnost, naučni, radni, obrazovni i drugi, Stanković je i tu napravio prevaru, jer nije Srbin! U državi gdje vlast čine Srbi, Hrvati, Bošnjaci i poneki Sejdić i Finci, a ne društveno odgovorni ljudi, imamo stanje kakvo jeste. No, nismo pesimisti – možemo mi još gore!

Upravo dok su naši dilberi pokazali kakav nam moralni šljam vlada i narodom i državom po svojoj mjeri, a ne po mjerama božjih i ljudskih zakona, prof. dr. Samra Mujačić sa Elektro-tehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u Turskoj je obavila sve poslove i provjere stručnosti koji se završavaju završnim testom i postala međunarodni evaluator Turkish Higher Education Quality Council.

Dakle, prof. dr. Samra Mujačić od danas je član turskog pula za kvalitet visokog obrazovanja koje je temelj naučne i ekonomske osnove ekspanzije te zemlje na vratima ulaska među deset najrazvijenijih ekonomija svijeta.

Na konkursu koji je objavila turska Agencija za visoko obrazovanje, sudjelovalo je nekoliko stotina univerzitetskih profesora iz cijelog svijeta, a za polaganje ispita je odabrano samo 50 njih.

Dok je naših dilbera, mi u svakom pogledu nazadujemo, pa i u obrazovanju. Da ne duljim, Qud licet lovi, non licet bovi. Što je za Samru, nije za dilbere! Stanković DA – Samra Mujačić NE! (Piše: Ekrem Avdić)

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku TuzlaLIVE.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here