Brkić: Odluka o smjeni Dževada Kormana nije politička

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas odluku o smjeni direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Dževada Kormana.

Smijenjen zbog politike, a ne zbog struke – Dževad Korman (Foto: Miro Petrović)

– Jedan od razloga smjene je nezadovoljavajuća ocjena za protekli period. Načelnik sektora uniformisane policije bit će u narednom razdoblju v.d. direktora Uprave policije. Sve je urađeno u skladu sa zakonom i direktor Uprave policije ima apsolutnu podršku i mene kao ministra i Vlade u svakom pravnom lijeku koji poduzme – izjavio je novinarima ministar unutrašnjih poslova TK Sulejman Brkić.

On je odbacio tvrdnje u javnosti da je Kormanova smjena politička te dodao da je odluka Vlade o smjeni konačna.

S druge strane, Korman kaže da će svakako pravnim putem tražiti zaštitu, navodeći da se u slučaj uključio i Ured visokog predstavnika te da nakon smjene više nema smisla izlaziti u javnost.

Vlada TK, kako je saopćeno, na današnjoj sjednici donijela je Odluku kojom se Korman smjenjuje s mjesta direktora Uprave policije MUP-a TK na dan 31.01.2020. godine jer je njegov rad od 01.12.2018. godine do 30.11.2019. godine ocijenjen ocjenom “ne zadovoljava”, javlja Fena.

Da dodamo: Nije objasnio kako kao nekompetentna osoba može ocjenjivati policijskog profesionalca koji je za svoj dobio opću podršku javnosti. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. …..ne vjerujte svojim ocima, vjerujte meni – je li tako, Brkicu? ….blazeni seljacici, dobise drzavu na poklon pa sad ne vade…..

  2. Seljance zvaljavi, vratiti ce se Korman na velika vrata, a tad ces se zapitati?!

    Kladimo se da ces na kraju ti biti heban

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *