Brčaku jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva

Osnovni sud Brčko distrikta, postupivši po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, odredio je jednomjesečni pritvor O. H. (32) zbog sumnje da je prije dva dana u brčanskom naselju Prutače hicima iz pištolja pokušao ubiti N. A.

Osumnjičenom, koji je deset puta osuđivan, uglavnom za imovinska i kaznena djela s elementima nasilja, jednomjesečni pritvor određen je zbog opasnosti od bijega, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH uhitila je u četvrtak O. H. zbog sumnje da je prethodnog dana u naselju Prutače pucao iz pištolja na N. A. u namjeri da ga liši života.

Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne ozljede.

Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar, gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubojstva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili međusobni konflikt započet u Brčkom, naveli su iz Tužiteljstva.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *