Brčaku jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva

0
138
Novi zahtjev se može podnijeti u roku šest mjeseci od donošenja izmijenjenog Zakona (Foto: Ilustracija, arhiva)

Osnovni sud Brčko distrikta, postupivši po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, odredio je jednomjesečni pritvor O. H. (32) zbog sumnje da je prije dva dana u brčanskom naselju Prutače hicima iz pištolja pokušao ubiti N. A.

Osumnjičenom, koji je deset puta osuđivan, uglavnom za imovinska i kaznena djela s elementima nasilja, jednomjesečni pritvor određen je zbog opasnosti od bijega, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH uhitila je u četvrtak O. H. zbog sumnje da je prethodnog dana u naselju Prutače pucao iz pištolja na N. A. u namjeri da ga liši života.

Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne ozljede.

Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar, gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubojstva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili međusobni konflikt započet u Brčkom, naveli su iz Tužiteljstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here