Bosno moja, tugo velika: Tri hamala na otoku srama!

0
640

Na dan obnove nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, za koju su tekli potoci i rijeke krvi njenih najboljih sinova u ratu 1992-1995 godina, na dan sjećanja na veličanstvenu borbu protiv agresora, kad se odlazi na grobove junaka koji su svoje živote dali u odbrani zajedničkog života, dolazi agencijska vijest koja će izazvati traume kod svih onih kojima je Bosna i cijela Hercegovina jedina domovina!

Šokantna vijest je došla u danu praznika i poštovanja 1. marta – Dana nezavisnosti, u danu ponosa i prkosa, u danu ljubavi prema jedinoj domovini svih njenih žitelja, u danu odavanja počasti palim borcima za nezavisnost, njihovim najdražim, invalidima antifašistikog rata 1992-1995 godina. Iz vijesti saznajemo da nam sutra – 2. marta 2021. godine, pamtimo to, u posjetu dolazi Aleksandar Vučić, čovjek koji je sa Trebevića pucao na Sarajevo, širio propagandu ratnog zločinca Radovana Karadžića, čovjek koji je rekao da je granica Srbije na liniji: Karlobag – Karlovac – Virovitica, čovjek koji je u Skupštini Srbije rekao da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 150 Muslimana, čovjek koji je kao ministar informisanja ratnog zločinca Slobodana Miloševića širio genocidnu ideju uništenja Albanaca Kosova…

Čovjek koji svim sredstvima, ljudima iz svoje vlasti, medijima i obavještajnim službama ruši teritorijalni integritet i državni suverenitet naše države, sutra dolazi u Sarajevo! U glavni grad države kojoj, dan uoči dolaska nije čestitao, kao šef susjedne države, Dan nezavisnosti! Zato što, djelima, ne priznaje državu u koju dolazi u zvaničnu posjetu kao u banana – državu centralne Afrike! Sa sobom, bez šešira, uniforme boje pijeska i čizama, donosi vitre od pet hiljada vakcina!

Nažalost, državnika koji ne priznaje nezavisnost države Bosne i Hercegovine, dočekaće tri hamala koji čine Predsjedništvo države Bosne i Hercegovine koji time narušavaju njen vlastiti ugled! O njihovom ugledu ni riječi! Pa zar ga imaju?

Tri hamala na otoku srama su, vjerujem, dobar povod da neko odgovoran ozbiljno razmisli o ovoj sramoti i da okrene novi listt u odnosima sa našim susjedima. Valjda nam je ostalo bar malo ponosa koji su nam u amanet ostavili oni koji su za njega živote dali! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here